Frankrijk

Alpen Outdoor Experience 2

Natuur & Actief

Diep in de Zuid-Franse Alpen ligt een gigantisch meer. De rivier Ubaye slingert zich een weg hiernaartoe. Hier aan de oevers slaan we onze tenten op, met een decor van bergen om ons heen. Dit is een plek waar je maar één ding wilt: eropuit! Op de mountainbike de bergen in, of met een stoere canyoning door de rivier waden en langs diepe kloven abseilen. Deze outdoor experience is voor iedereen die van een sportief avontuur houdt!

Photos

BESCHRIJVING

Outdoorgevoel

De Ubaye is een van de wildste rivieren van de Franse Alpen en dat maakt dit dal tot een paradijs voor buitensporters. Trotseer de stroming in een kajak of raft, of maak een uitdagende mountainbike-tocht langs de oever. In het Parc National de Mercantour kun je andere spieren aan het werk zetten. Dit gebied leent zich perfect voor een mooie hike. Klim over hoge toppen, door diepe dalen, en langs diverse kleine, knalblauwe meertjes. Wil je wat anders? Maak je klaar voor een avontuurlijke canyoning. Wetsuit aan en gaan: we abseilen langs kloven en ravijnen, waden door de rivier en springen van rotsen in het kolkende water onder ons. Dit is het échte outdoorgevoel!

Barbecue

Wie na alle actie wat rust wil, brengt een bezoek aan de hoofdstad van de vallei van Ubaye, Barcelonnette. Dit prachtige dorpje heeft door de eeuwen haar eigen karakter weten te behouden met haar mooie binnenstad. Of zoek wat verkoeling in het gigantische Lac de Serre-Ponçon. Na een lange dag vol activiteiten genieten we ’s avonds van een uitgebreid Frans maal of een gezellige barbecue. We verblijven tijdens deze vakantie op een natuurcamping aan de rivier de Ubaye. Het wordt een gevarieerde, avontuurlijke outdoor experience in het hart van de Franse Alpen, met natuurlijk ook de nodige ontspanning!

REISDETAILS

Minibusjes – outdooractiviteiten – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 8-pers. tenten
  • eten en drinken, samen koken
  • canyoning-activiteit
  • gebruik van mountainbikes voor de helft van de groep
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • excursies en entreegelden
  • overige buitensportactiviteiten
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We zullen met elkaar maaltijden bereiden. Deze zijn inclusief de reissom.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISLEIDING

Reisleiders Henko & Christijn stellen zich aan je voor:

Hoi! Ik ben Henko, 26 jaar en ik vind het supertof om jouw reisleider te zijn bij deze avontuurlijke reis. In de natuur voel ik me op mijn best, maar vooral als er een uitdaging te wachten staat. De liefde voor de natuur heb ik van jongs af aan meegekregen op een melkveeboerderij in de buurt van Utrecht. Inmiddels woon ik in Delft en werk ik mee aan financiële veiligheid door betaalautomaten te testen (hacken, met toestemming). Naast mijn werk vind ik het leuk om te klussen, zoals het automatiseren van de verlichting in huis. Ik vind het ook tof om met jullie het geloof te delen, waarbij ik veel inspiratie haal uit Taste!, een christelijke woongemeenschap in Delft.

Lees hier een uitgebreider interview met Henko over zijn ervaringen als reisleider.


Hoi! Ik heet Christijn, ik ben 18 jaar en ik woon in Ede Ik ben opgegroeid in een gezin met acht kinderen (vervelen was onmogelijk:)). Mijn hobby’s zijn: klussen, muziek maken, avontuurlijke sporten zoals Fia ferrata, moutainbiken/downhillen, abseilen, ideaal voor een reis als de Alpen Outdoor Experience.

Van mijn hobby klussen heb ik mijn werk gemaakt. In mijn dagelijks leven ben ik namelijk allround timmerman en in opleiding tot uitvoerder. De muziek instrumenten die ik speel zijn piano, drum en synthesizer. Ik zit in een jongerenband en ik speel in de band van de kerk. Wat ik zo tof vindt aan muziek maken is dat je alles aan God kan vertellen en Hem kan prijzen in een mooie melodie.

Deze zomer mag ik deze reis samen met Henko deze reis leiden, wordt te gek! De reden dat ik reisleiding ben geworden is omdat ik van het optrekken met mensen heel erg kan genieten. Daar komt nog eens bij dat ik bijna al mijn hobby’s kan uit oefenen in deze reis. Kan niet beter toch?