Spanje

Canarische eilanden: Fuerteventura

Natuur & Actief

Welkom op de Canarische Eilanden! Deze eilandengroep ligt dicht bij de noordwestkust van Afrika, in de buurt van Marokko. Wij bezoeken één van de meest ruige eilanden: Fuerteventura. Het landschap is vulkanisch en onherbergzaam, vol met cactussen en diepe ravijnen. Die ravijnen kunnen ineens kleine oases herbergen. De geitenhouderij is populair op dit eiland: je vindt er meer geiten dan inwoners! Wat je er nog meer vindt: mooie, authentieke dorpjes, natuurparken, kilometers aan zandduinen en natuurlijk prachtige witte stranden met helderblauw water. 

Photos

BESCHRIJVING

Zwarte lavarotsen

Dit vulkanische eiland in het oosten van de eilandengroep heeft een heel eigen klimaat en karakter. Fijn saharazand heeft een landschap gecreëerd van prachtige zandduinen. Dit, naast de zwarte lavarotsen en witte stranden, vormt samen een kleurrijk en boeiend eiland. Onze uitvalsbasis is het dorpje Lajares, een charmant dorpje in een schilderachtige omgeving. We kunnen vanaf hier het eiland verkennen maar ook een uitstapje maken naar Lobos. Dit eilandje, op slechts 15 minuten varen, heeft een geheel eigen flora en fauna. Wandel het eiland rond langs lagunes en witte stranden, of breng een bezoek aan het kleine vissersdorpje. Van die authentieke dorpjes kom je overigens regelmatig tegen op Fuerteventura. Het traditionele Tefia bijvoorbeeld, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Of bezoek één van de musea in Bentancuria, dat ooit de hoofdstad van het eiland was.

Vogelrijk 

Naast stranden en dorpjes, heeft het eiland ook een paar beschermde natuurparken die honderden vogelsoorten herbergen. Vanaf de ‘miradors’ zijn de uitzichten adembenemend. Het aangename klimaat biedt in het voorjaar volop mogelijkheden voor een strandwandeling bij zonsondergang, of een duik in de zee.

REISDETAILS

vliegreis – accommodatie – huurauto

Bij de prijs inbegrepen

 • overnachtingen in groepsaccommodatie
 • retourvlucht
 • belastingen en toeslagen
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • CO2-compensatie per huurauto €1,21
 • reisleiding

Niet inbegrepen

 • maaltijden en consumpties
 • excursies en entreegelden
 • evt. naheffing luchthavenbelasting
 • CO2-compensatie vluchten: €14,14 p.p. (optioneel)
 • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.
Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.