Frankrijk

Corsica 2

Natuur & Actief

Kun je niet kiezen uit al het reisaanbod? Ga dan mee naar Corsica. Dit schitterende eiland heeft namelijk alles. Ruig en bergachtig binnenland, een mix van Franse en Italiaanse invloeden, idyllische strandjes met blauwe baaien… We wandelen over de beroemde wandelroute GR20, brengen een bezoek aan het geboortehuis van Napoleon en genieten ’s avonds van een Soupe Corse. Maak je borst nat voor een afwisselende ontdekkingstocht op dit ruige eiland.

Photos

BESCHRIJVING

Rode rotsen

Wie op het Franse eiland is geweest, praat honderduit over de prachtige natuur en zijn rijke geschiedenis. De natuurliefhebber die graag actief bezig is, vindt in Corsica een uitstekende vakantiebestemming. Het landschap van het eiland varieert van rode rotsen langs de kust tot groene bergachtige binnenlanden en unieke flora en fauna op de schiereilanden. De wereldberoemde hikingroute GR20 leidt je door deze prachtige natuur met watervallen en verkoelende meren. Voor de actieveling die zich graag onder water bevindt, is het wrak van een bommenwerper bij Baie de Calvi een mooi dieptepunt.

Multicultureel

Vanuit Nederland vertrekken we per minibusje(s) richting Italië waarvandaan we de boot pakken naar Corsica. Onderweg naar Italië overnachten we een op camping onderweg. Eenmaal aangekomen op Corsica rijden we naar onze eerste camping. Tijdens de reis verblijven we op meerdere campings om in elk geval Noord-Corsica te kunnen ontdekken. Samen kunnen we ervoor kiezen om een camping wat zuidelijker te pakken of dichter bij de GR20 om zo een stukje te gaan hiken. Naast dat we actief bezig zijn in de natuur, is er ook tijd voor culturele uitstapjes. Door de geschiedenis heeft Corsica naast de Franse cultuur ook wat van de Griekse en Italiaanse meegekregen. Dit zie je terug in de architectuur, zoals de Citadel van Calvi en Genuese torens die over het landschap verspreid staan. Deze reis naar Corsica laat je kennis maken met een verrassend eiland.

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 2-pers. tenten
  • vervoer per minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • overnachtingscamping
  • retour bootovertocht naar/van Corsica
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISLEIDING

Reisleiders Tim en Eva stellen zich vast aan je voor:

Vakantiegangers! Mijn naam is Tim en ik heb veel zin om dit jaar met jullie naar het mooie Corsica af te reizen! Ik ben 26 jaar oud en woonachtig in het mooie Barneveld in de Gelderse vallei. In het dagelijks leven studeer ik militaire bedrijfswetenschappen in het gezellige Breda. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport en spendeer ik met plezier de nodige uurtjes in diverse horecagelegenheden;) Ik mag voor de derde keer een reis leiden en geniet altijd van het gezelschap, de activiteiten en het avontuur!

Ik kijk uit naar een mooie reis met lekker weer, veel plezier en goede gesprekken bij het kampvuur of het strand. Corsica is een prachtig eiland waar ruimte is voor actief maar ook voor ontspanning. Een ideale combinatie! Hopelijk tot snel!


Lieve reisgenoten! Mijn naam is Eva en ik zal dit jaar reisleider zijn. Ik ga graag reizen (afgelopen jaar ben ik meer buiten Nederland geweest dan erin) en ik deel graag mijn geloof in Jezus met anderen. Ik hoop daar een mooie combinatie van te maken in Corsica. Ik heb vorig jaar mijn bachelor Psychologie afgerond en ga nu waarschijnlijk een master daarin doen. Ik geniet heel erg van de natuur, avontuur, goede gesprekken en ook van een goede roman. Ik zie ernaar uit om met elkaar een sfeer te creëren waar iedereen zichzelf kan zijn en we kunnen genieten van het samenzijn. Zie je in de zomer!