Nederland

Lentewandeling: Langs zandgroeves en puinwaaiers

Activiteit

Dit jaar gaan we tijdens onze seizoenswandelingen op zoek naar bijzondere stenen! De serie seizoenswandelingen bestaat uit vier totaal verschillende wandelingen, door vier verschillende landschappen, steeds in het bijpassende seizoen. In Nederland hebben we helaas geen rotskusten, maar op onze rivierstrandjes kun je natuurlijk wel naar hartenlust strandjutten. Verder liggen er op onze stuwwallen allerlei zwerfstenen, die weliswaar niet mooi glad zijn gepolijst, maar wel een vergelijkbare kleursamenstelling vertonen. Tijdens de wandelingen komen we langs zandgroeves en rivierstrandjes, we zoeken naar windkanters en dwalen door de ‘Keistad’  Een enthousiaste gids en natuurkenner van A Rocha neemt ons mee op pad.

Photos

BESCHRIJVING

LENTEWANDELING: Langs steengroeves en puinwaaiers

De Utrechtse Heuvelrug verdient de Unesco-status van ‘Geopark’ vanwege de forse reliëfverschillen en bijzondere bodems. Tussen Rhenen en Veenendaal tref je diverse zandgroeves, smeltwaterdalletjes, puinwaaiers en zwerfstenen. We doorkruisen bossen en heidevelden, tabaksplantages en landgoederen, totdat we belanden in het dorp van de turfstekers. Onderweg krijgen we prachtige vergezichten.

Datum: zaterdag 7 maart 2020

Startpunt: NS-station Rhenen

Eindpunt: NS-station Veenendaal-West

De wandelroutes zijn 14-18 kilometer lang en we maken er steeds dagtochten van, die rond 10 uur beginnen en rond 17 uur eindigen. Het begin- en eindpunt is steeds een NS-station, met voldoende parkeerplaatsen in de buurt.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • koffie/thee met wat lekkers
  • natuurkenner van A Rocha

Niet inbegrepen

  • maaltijden en overige consumpties
  • vervoer van en naar begin- en eindpunt

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee gaat wandelen! Zo’n twee weken voor aanvang van de activiteit ontvang je een brief van de gids. Hierin wordt een verzamelplaats en –tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de gids staan hierin vermeld.