Turkije

Turkije culturele rondreis

Rondreis

Maak op een unieke manier kennis met Turkije! Tijdens deze reis genieten we niet alleen van zon en zee, maar ook van de indrukwekkende geschiedenis, Bijbelse plaatsen en natuurwonderen. Laat je meevoeren door het land van oude verhalen, sprookjesachtige uitzichten en ondergrondse steden. Wat we tijdens deze reis allemaal te zien krijgen is zeer divers; historische steden, ruïnes en mooie baaien aan een azuurblauwe zee. Maar ook roze turfsteenbergen, kleurrijke fresco’s en bazaars.

Photos

BESCHRIJVING

GRILLIGE ROTSFORMATIES

We starten onze reis in Istanbul, vroeger beter bekend als Constantinopel, gelegen tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara. Deze stad bezit een tal van bezienswaardigheden zoals de Haya Sofia, het Topkapilapaleis en de Grote Bazaar. Daarnaast reizen we rond in Cappadocië, één van de mooiste streken van Turkije. Lang geleden spuwden vulkanen hun lava, as en stenen uit over dit gebied en bedekte het met een laag van zacht turfsteen. Water en wind vormden het vervolgens tot een geologisch meesterwerk. Je houdt je adem in bij het zien van de grillige roze rotsformaties en groene valleien! In de Göreme vallei zijn ondergrondse steden uitgehakt als toevluchtsoorden voor vervolgde christenen. Je zult je verwonderen over de wirwar van ondergrondse gangen, trappetjes en grotten. In sommige turfsteenformaties zien we rotskerken met kleurrijke fresco’s.

AFWISSELEND

Ook in cultureel opzicht is Turkije zeer interessant. We bezoeken een aantal bekende plaatsen uit de Bijbel, zoals Efeze, de stad waar ook Paulus rondliep. Onderweg verblijven we in verschillende simpele hotels en pensions langs de route. We rijden vanaf Ankara, de hoofdstad van Turkije, met auto’s via onder andere Konya, Pamukalle en Assos terug naar Istanbul. Onderweg krijgen we de kans een bezoek te brengen aan het archeologische Troje. Dit is een legendarische plaats, onder andere bekend van het gedicht ‘De Ilias’ van Homerus. Bij de ingang van deze bezienswaardigheid staat het grote houten Paard van Troje. Teruggekomen in Istanbul krijgen we de laatste kans om nog een sterke zwarte thee te drinken of een kilo Turks fruit te kopen voordat we weer terugvliegen naar Nederland.

Let op! Voor deze reis wordt een verplichte voorontmoeting georganiseerd. Datum en locatie volgt.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • retourvlucht
  • overnachtingen in verschillende accommodaties, hotels en hostels
  • huurauto’s van Ankara naar Istanbul
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • enkeltje hogesnelheidstrein Istanbul – Ankara
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodaties (wanneer bekend vooraf) en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten

Een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het paspoort moet ten minste 6 maanden geldig zijn bij de eerste aankomst in Turkije indien je een e-visum aanvraagt. Je paspoort moet in elk geval nog 60 dagen geldig zijn na vertrek uit Turkije.

Een identiteitskaart moet geldig zijn gedurende het verblijf in Turkije. Controleer of het document ruim voldoende geldig is, voor het geval dat het verblijf langer mocht duren dan gepland.

Een visum is vereist. Een e-visum kan aangevraagd worden via evisa.gov.tr.

Een e-visum kan ook aangevraagd worden via de ANWB. Zie voor meer informatie anwb.nl/visum

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Inentingen

Inentingen zijn niet verplicht. Voor vragen over inentingen kan het beste contact worden opgenomen met de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) in de regio waar je woont. Of kijk op internet onder Landelijk coördinatiecentrum Reizigers: www.lcr.nl. Een andere goede site met informatie over gezondheid op reis is: www.gezondopreis.nl. Sommige inentingen zijn noodzakelijk, andere worden aangeraden voor bepaalde bestemmingen. Informeer hier op tijd naar.