Turkije

Turkije culturele rondreis

Rondreis

Maak op een unieke manier kennis met Turkije! Tijdens deze reis genieten we niet alleen van zon en zee, maar ook van de indrukwekkende geschiedenis, Bijbelse plaatsen en natuurwonderen. Laat je meevoeren door het land van oude verhalen, sprookjesachtige uitzichten en ondergrondse steden. Wat we tijdens deze reis allemaal te zien krijgen is zeer divers; historische steden, ruïnes en mooie baaien aan een azuurblauwe zee. Maar ook roze turfsteenbergen, kleurrijke fresco’s en bazaars.

Photos

BESCHRIJVING

GRILLIGE ROTSFORMATIES

We starten onze reis in Istanbul, vroeger beter bekend als Constantinopel, gelegen tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara. Deze stad bezit een tal van bezienswaardigheden zoals de Haya Sofia, het Topkapilapaleis en de Grote Bazaar. Daarnaast reizen we rond in Cappadocië, één van de mooiste streken van Turkije. Lang geleden spuwden vulkanen hun lava, as en stenen uit over dit gebied en bedekte het met een laag van zacht turfsteen. Water en wind vormden het vervolgens tot een geologisch meesterwerk. Je houdt je adem in bij het zien van de grillige roze rotsformaties en groene valleien! In de Göreme vallei zijn ondergrondse steden uitgehakt als toevluchtsoorden voor vervolgde christenen. Je zult je verwonderen over de wirwar van ondergrondse gangen, trappetjes en grotten. In sommige turfsteenformaties zien we rotskerken met kleurrijke fresco’s.

AFWISSELEND

Ook in cultureel opzicht is Turkije zeer interessant. We bezoeken een aantal bekende plaatsen uit de Bijbel, zoals Efeze, de stad waar ook Paulus rondliep. Onderweg verblijven we in verschillende simpele hotels en pensions langs de route. We rijden vanaf Ankara, de hoofdstad van Turkije, met auto’s via onder andere Konya, Pamukalle en Assos terug naar Istanbul. Onderweg krijgen we de kans een bezoek te brengen aan het archeologische Troje. Dit is een legendarische plaats, onder andere bekend van het gedicht ‘De Ilias’ van Homerus. Bij de ingang van deze bezienswaardigheid staat het grote houten Paard van Troje. Teruggekomen in Istanbul krijgen we de laatste kans om nog een sterke zwarte thee te drinken of een kilo Turks fruit te kopen voordat we weer terugvliegen naar Nederland.

REISDETAILS

Vliegreis – huurauto’s – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • retourvlucht
  • overnachtingen in verschillende accommodaties, hotels en hostels
  • huurauto’s van Ankara naar Istanbul
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • enkeltje hogesnelheidstrein Istanbul – Ankara
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-