Nederland

Zomerwandeling: Jutten op rivierstrandjes langs de Waal

Activiteit

Dit jaar gaan we tijdens onze seizoenswandelingen op zoek naar bijzondere stenen! De serie seizoenswandelingen bestaat uit vier totaal verschillende wandelingen, door vier verschillende landschappen, steeds in het bijpassende seizoen. In Nederland hebben we helaas geen rotskusten, maar op onze rivierstrandjes kun je natuurlijk wel naar hartenlust strandjutten. Verder liggen er op onze stuwwallen allerlei zwerfstenen, die weliswaar niet mooi glad zijn gepolijst, maar wel een vergelijkbare kleursamenstelling vertonen. Tijdens de wandelingen komen we langs zandgroeves en rivierstrandjes, we zoeken naar windkanters en dwalen door de ‘Keistad’  Een enthousiaste gids en natuurkenner van A Rocha neemt ons mee op pad.

Photos

BESCHRIJVING

ZOMERWANDELING: Jutten op rivierstrandjes langs de Waal

We beginnen met een korte stadswandeling door Nijmegen, daarna steken we de Waal over. Op de noordoever van de Waal tegenover Nijmegen is onlangs een nevengeul gegraven, die de piekafvoeren van de rivier kan beteugelen. Dit project levert een enorm waterbergingsgebied op met een bijzondere flora en fauna. We rekenen op kleurrijke planten en de bijbehorende nectarsnoepers. We kunnen naar hartenlust jutten op rivierstrandjes.

Datum: zaterdag 20 juni 2020

Start- en eindpunt: NS-station Nijmegen

De wandelroutes zijn 14-18 kilometer lang en we maken er steeds dagtochten van, die rond 10 uur beginnen en rond 17 uur eindigen. Het begin- en eindpunt is steeds een NS-station, met voldoende parkeerplaatsen in de buurt.

.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • koffie/thee met wat lekkers
  • natuurkenner van A Rocha

Niet inbegrepen

  • maaltijden en overige consumpties
  • vervoer van en naar begin- en eindpunt

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee gaat wandelen! Ongeveer een week voor aanvang van het activiteit ontvang je een brief van de gids. Hierin wordt een verzamelplaats en – tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de gids staan hierin vermeld.